top of page

נעים להכיר!

השלישי המלאכותי - קהילה בין-מקצועית ומכון מחקר ופיתוח לחיבור בינה מלאכותית ובריאות הנפש

הקהילה שלנו, הראשונה והגדולה בתחומה בישראל, מונה כיום כ-5,000 א.נשים​ המגיעים ממחוזות מקצועיים שונים: טיפול, מחקר, טכנולוגיה, מנהלים.ות ומעצבי.ות מדיניות ציבורית, ואנשי ונשות אומנות, תרבות והגות.

החיבורים של כל אלו יחד הם ממאפייניה הבסיסיים של הקהילה והם שיוצרים את המיכל הייחודי שמאפשר לחשוב ולפעול במרחב המשולש החדש שנוצר ביני, בינך ו'בינה' (מלאכותית). הקהילה נותנת מקום לחלקים המוקסמים שלנו מהבינה המלאכותית והשפעותיה, אך לא פחות מכך גם לחלקים המוטרדים ולחשיבה הביקורתית הנדרשת והכרחית.

​​​המכון שלנו, מתמחה במחקר ובפיתוח כלים מבוססי בינה מלאכותית לבריאות הנפש. צוות המכון שלנו מכיל אנשים מהשדה הטיפולי, המחקרי והטכנולוגי - ומציע שירותי מחקר, פיתוח כלים, הדרכה וייעוץ לארגונים. מטרת המכון למנף את הכניסה של השלישי המלאכותי, וליצור מרחב משחקי המייצר חיבורים חדשים פנימה והחוצה, ברמה האישית והחברתית. 

​​

​חברות וחברי המכון הם אנשי ונשות ידע ומעשה, הפועלים תוך תחושת אחריות חברתית עמוקה, ומחויבות מלאה לקידום רווחה ובריאות נפשית של הציבור.​​

 
 

בואו איתנו לחקור, לפתח, להתחבר ולעשות טוב בעולם.

 
 
 
 

צוות המכון

תמונה של אלעד רפואה
אלעד רפואה

דוקטורנט ומנהל המעבדה לרגש ויחסים בין-אישיים באוניברסיטת בר אילן, מתמחה בפסיכולוגיה קלינית בביה"ח איכילוב

טל אנגרט

מייסד במשותף של קהילת השלישי המלאכותי, תרפיסט במוזיקה ומטפל E.M.D.R, מוביל צוותי פיתוח של טכנולוגיות בתחום בריאות הנפש 

ד"ר קרני גיגי

פסיכולוגית חינוכית מומחית בשירות הפסיכולוגי חינוכי של עיריית ת״א-יפו ובקליניקה פרטית

תמונה של אורי פן
אורי פן

מנהל מוצר בכיר במיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח

תמונה של יובל הבר
יובל הבר
מייסד ומנהל

פסיכולוג חינוכי מומחה, מטפל בקליניקה פרטית, יועץ ןמנחה צוותים ומנהלים, דוקטורנט בתוכנית פסיכואנליזה ופרשנות בבר אילן, ומרצה בתוכנית לפסיכותרפיה  CBTech בבר-אילן

ד"ר זוהר אליוסף

פסיכולוג חינוכי מומחה, חבר סגל בכיר, באוניברסיטת חיפה, חוקר בינה מלאכותית בפסיכולוגיה

ד"ר דורית הדר שובל

מרצה בכירה בחוג לפסיכולוגיה והתוכנית לתואר שני ביעוץ חינוכי במכללה האקדמית עמק יזרעאל

פרופ' ענבר לבקוביץ'

פרופ' חבר במכללת תל חי

יפתח צפריר

פסיכולוג חינוכי מומחה בשירות הציבורי ובקליניקה פרטית

הכל התחיל בתחילת 2023.

מטופל סיפר לי על השימושים שלו ב-GPT, מערכת שלא הכרתי עד אז. במהלך הטיפול, הוא הציג לי בעיה חברתית שהתמודד איתה. כמו בד"כ בטיפול התחלתי לשחק עם הבעיה יחד איתו ולבחון אותה ברבדים השונים, ובהמשך החלטתי להכניס למשחק גם את GPT כשותף לשיחה שלנו. יחד חשבנו על כותרות לסיפור ועל פרספקטיבות אחרות של הדמויות. נדהמתי מהיכולת של הבינה המלאכותית להוסיף מימד נוסף לטיפול. לאחר מכן, התקשרתי לחבר שלי, טל אנגרט, תרפיסט במוזיקה בהכשרתו, שבאותו הזמן כבר התעניין בכניסת הבינה המלאכותית לחיינו ושנינו היינו בתחושה שקורה כאן משהו גדול ברמה ההיסטורית שמחייב התייחסות. אמרתי לו, "תשמע, היה עכשיו שלישי בטיפול, אבל זה לא סתם שלישי  - זה "שלישי מלאכותי".

איור מתוך הלוגו של השלישי המלאכותי

הסיפור

של השלישי

קבוצת הפייסבוק שהקמנו יחד זכתה להצלחה די מפתיעה ומהירה, ובעקבותיה נוצרו חיבורים חדשים בין עולמות המחקר, הטיפול והטכנולוגיה. כבר בשנה הראשונה לקהילה, נערכו כנסים עם מאות משתתפים, בוצעו מחקרים, פורסמו מאמרים ונעשו פיתוחים טכנולוגיים בין השותפות והשותפים השונים. על בסיס זה הלך והתגבש צוות בין-תחומי מהשורה הראשונה שהם חברות וחברי המכון של השלישי המאכותי העוסקים במחקר, פיתוח, הוראה וייעוץ לצד המשך הובלת הדרך של הקהילה. 

 

הסיפור של השלישי הוא סיפור של התהוות תוך כדי תנועה - פעולה שמייצרת מחשבה שמייצרת בחזרה פעולה בעולם מתוך רצון להרבות בו טוב, מתוך תקווה שנדע להגביר את האנושי דרך המפגש עם המלאכותי, ושנדע כציטוט מטה של אבידן- לחדד את היכולת לעסוק במהות - בצופן.

יובל הבר,

מייסד ומנהל השלישי המלאכותי.

"אני מאמין ומקווה, כי בעתיד נכתוב יותר ויותר על מסופים ופחות ופחות על מכונות-כתיבה (בעט חדלתי לכתוב כבר בגיל שבע-עשרה) וכי תיכתבנה תוכניות-מילוליות מתוחכמות יותר ויותר. אולי נגיע בעתיד הלא-רחוק לאפשרות לתקתק שורה -- ויתוקתק עמוד, לתקתק עמוד -- ויתוקתק ספר.תהליך-היצירה מעולם לא היה זהה בעיניי עם עבודה פיסית, אלא צימצומה עד למינימום, עד כדי ביטולה המוחלט. מה שקובע הם הרעיון, הדגם, ההיבהוב, צליל-הפתיחה, הצופן. תמיד שאפתי לכתוב בעיקר צופנים, ובמידה מסויימת גם עשיתי זאת. צופנים-ממוחשבים יהיו מחבריהם של תמלילי העתיד, ואנחנו נהיה המוח -המנחה והעין-המאשרת."

 
 

(מתוך 'הפסיכאטור האלקטרוני שלי', דוד אבידן, 1974.)

 
bottom of page